Kategorier
Uncategorized

8.11-2023: Ullern Kultursenter, Stoppestedet: «Med musiske våpen»

Full sal, fortettet mening i en tung tid: Krig i Ukraina, Krig i Gaza,. Mitt tema: Om sang i krig — på begge sider av fronten. Ikke rart av vi sluttet med «Vi shall overcome». For håp om fred må vi aldri miste. Selv når det er som svartest, kan i allfall sang løfte så ikke alt utslettes, også menneskelighet. Her var både kjente og ukjente, ikke minst flere som takket for sist da tema var fra en annen bok

I forkant: Promo gjennom et lengre intervju i Akersposten:


Lilleaker, Ullern kultursenter | – Holder motet oppe og frykten unna – Akersposten
AkerspostenSang har en fantastisk kraft. Den binder oss sammen. Den er en del av vår beredskap, sier musikkforsker JonRoar Bjørkvold.

I etterkant fikk jeg en mail av en av tilhørerne. Hun takker og skriver blant annet:

Hei, hei.

Takk for givende stund på Ullern kultursenter i dag! Så engasjert og levende du formidler et stoff, som sikkert ikke er så kjent for veldig mange – men som de fleste kan relatere seg til. Flott med nye bekjentskaper, som Ole Vig og Cally Monrad; den siste «tro dessverre feil» under krigen (leser jeg på nett). Jeg fikk også plutselig et helt nytt syn på Margrethe Munthe.. Hun burde virkelig få en renessanse, hvor alle gode intensjoner kommer fram i lyset. Antakelig er det deltakelsen i sangen i dag (på Ullern), som har åpnet opp så MYE:-))).

Beste hilsener
…..

Blant dem som i etterkant ville ha et signert eksemplar av «Med musiske våpen», denne boka jeg snakket om, ville at boka skulle signeres med et «Til Kim». «Jeg er hans mor,» sa hun. «Med fornøyelse», svarte jeg, demenskor er jo blitt viktige over hele landet!»