Kategorier
Uncategorized

30.8-2022: Gjøvik pensjonistuniversitet: «Med musiske våpen»

Pensjonistuniversitetene er gull verdt, sosialt og kulturelt. Her er kunnskapsrike mennesker i «den tredje alder» som hungrer etter mer viten. Mitt foredrag inngikk i et lødig høstprogram. Hør bare: Hit kommer Anders Mangnus med «USA, Kina og framtida for demokratiet. Hit kommer Thomas Reinertsen Berg med «Til verdens ende — krydderets verdenshistorie». Hit kommer daglig leder for Sandbeckstiftelsen, Tom Erik Tangen: «Multikunstneren Sandbeck — en klassereise». Det bys dessuten på en separat foredragsserie over seks ganger «Kinas vei til supermaktsstatus» og et bonustilbud om La Bohème på Ringsakeroperaen. Å få være en del av noe sånt, er virkelig en stor glede.

Og nå på tirsdag 30. august møtte jeg en tettpakket sal — mer enn 200 — på «Hønsehuset» på Gjøvik og snakket om den siste boka mi: «Med musiske våpen». Den første email-tilbakemeldingen rant inn før toget mitt var tilbake i Oslo:

Tusen takk for et fyrverkeri av et foredrag på Gjøvik i dag!

Flere kommer!

Asbjørn Pålshaugen, med kyndig bakgrunn fra NTH, tok seg av det tekniske. Uklanderlig!
Her er fire fra styret, de tok meg med til en veldrevet innvandrerkafe i etterkant. Til venstre: Mina Lie, god venn fra felles studietid i Oslo; til høyre: sekretær Toril Singstad Pålshaugen som for øvrig også var den som inviterte meg hit i 2011, da jeg snakket om «Det musiske menneske». Med andre ord: Jeg møtte flere kjentfolk fra sist!