Kategorier
Uncategorized

25.10.2017: Sentralen, Oslo: Krafttak for sang: nasjonal inspirasjonsdag

Krafttak for sang har tverrpolitisk støtte fra Stortingets Kulturkomite for fremme av sang i Norge. To personer står for daglig drift, Jarle Flemvaag og Signe Sannem Lund. Internett forteller: «Krafttak for sang er bygd opp som en samhandlingsplattform for 24 organisasjoner og institusjoner med et eget sekretariat som nav. I dag er flere tusen nordmenn med på Krafttak for sangs pilotprosjekter.»

På inspirasjonsdagen 25.10 var prosjekter fra prosjekter rundt om fra hele Norge representert. Hør bare:

Innspill fra syngende kommuner med egne sangbokprosjekter (Harstad),

Harstadjpg

Sangutvalget votert fram av Harstad-folket selv: Favoritt: Ola Bremnes: «Har du fyr?»

Sauherad «med allsang i fokus»:

SauheradLillehammers «generasjonssang-prosjekt» med barnehage og gamle, Dissimilis kompetansesenter, Tur-gitarprosjektet til Norsk Viseforum, Narvik med amatørkor-prosjektet «Korslaget», korprosjektet «Sølvstrupene» på Kilden i Kristiansand (med nedre aldersgrense 62 år!), «Syng deg friskere» med Nord Universitet, dessuten mye fellessang i Sentral-salen der i overkant av 100 mennesker var syngende samlet. Frodig, sterkt — og framfor alt viktig! Dette er musisk kuturbygging med virkelig nasjonal betydning.

Selv var jeg invitert til å delta i et diskusjonspanel, der blant annet også to av mine gamle studenter, Siri Haukenes (HiA) og Anne Haugland Balnsnes (Kilden og Ansgar Høgskole, Kristiansand også deltok.

På forespørsel fra Krafttak for Sang ble min siste bok «Grunntonen. Små sanger, mektige spor» gitt som gave til alle som bidro denne dagen. Hyggelig og musisk meningsfullt, kjente jeg.