Kategorier
Uncategorized

29.3-2017: St. Hanshaugen seniorsenter: «Grunntonen: Små sanger, mektige spor»

Bodil147

Jeg har skrevet det mange ganger før — og skriver det igjen: Seniorsententrene er uvurdelige i norsk kultur- og samfunnliv. Hit kommer eldre mennesker fulle av virketrang og kunnskapstørst, de lytter og lærer med et begjær studenter rundt om i Norge kunne misunne dem. På 2017-programmet for St. Hanshaugen seniorsenter finner jeg blant annet Peter Butenschön om byutvikling i Oslo,konsert med Kari Svendsen, Agnes Moxnes om trender i kulturen, Henrik Syse om dagens Europa og verdier underrpress  — og innimellom alt dette: Jon-Roar Bjørkvold om «Små sanger, mektige spor: Grunntonen i land og folk».

For meg var det ekstra hyggepig at min gamle russisklærer Alf Glad og kona hans Bodil, dukket opp, levende interesserte. Bodil (se forsidebildet over på kulturprogrammet) speiler også andre sider ved senterets avktiviteter. Her bidrar hun med leksehjelp for våre nye landsmenn — og tar selv kurs italiensk her.

Om salen og jeg fikk kontakt? En deltaker kom bort til meg etterpå og spurte om jeg ikke kunne bidra med dette foredraget om Grunntonen på hennes 70-årsdag til neste år. Sånt sier sitt.