Kategorier
Uncategorized

Invitasjoner fra Arve Tellefsen og Ravi

Arve Tellefsen og Ravi med noe universelt viktig felles med meg, på tvers av musikkgenre og alder: Barn og musikk.

Så var det at jeg fikk to invitasjoner i løpet av en uke.

Først sist søndag: Arve Tellefsen og Oslo kammer- musikkfestival inviterte til fest i Operaen. På scenen: 180 spillende og syngende femteklassingersammen med KORK og Solistkoret. I salen: til randen fylt av søsken og stolte foreldre og besteforeldre. En fryd og for øye, øret og hjertet.. Et kulturløft i særklasse. Nyt gjerne denne linken:

https://www.nrk.no/kultur/xl/1.13189917

Nå sist fredag : Ravi inviterte til fest på Musikkflekken i Sandvika, og forførte alle aldre, ikke minst barn. Nyt dette bildet:

ravi

Hvorfor disse invitasjonene?

Ravi tilhørte det siste kullet jeg hadde til opptaksprøver på Institutt for musikkvitenskap, UiO, før jeg søkte avskjed fra professoratet. Han var da rap-kjendig for lengst, men ville lære mer og planla en bachelor-grad. Sånt avtvinger respekt. Vi fikk varig sans for hverandre, Ravi og jeg. Vi møtes i «musikk og barn». Musisk vennskap.

Og Arve T.? Vår kontakt gårtilbake til 1989 da han ringte og takket for at jeg hadde utgitt «Det musiske menneske.». Og hvem var den første som ringte da jeg i protest hadde søkt avskjed fra professoratet jeg elsket? Arve! Han takket for at jeg hadde stått opp til forsvar for det musiske i mennesker og kulturen. Sånt varmer. To ganger har han siden bedt meg åpne sine kammermusikkfestivaler, første gang i Gamle Losjen, andre gang i Aulaen. En ære, selvfølgelig. Jo, vi kjenner hverandre etter hvert godt, Arve og jeg. Vi møtes i «musikk og barn». Musisk vennskap.