Kategorier
Uncategorized

Skien 4.11 -2014: Musiske møter mellom barnehage og sykehjem.

Kjersti

Kjersti Gunnersen er leder for et prosjekt der barnehagebarn fra Lillefot barnehage i Gulset bydel i Skienregelmessig møter beboere på sykehjemmet et par hundre meter unna.

I prosjektbeskrivelsen for «Samspill – helse og livsglede» heter det blant annet:60 førskolebarn, 50 seniorer (60-90 år) og 30 sykehjemspasienter (75+) samt personalgrupper (20) i barnehage, nærmiløsenter og sykehjem i Gulset bydel i Skien kommune får direkte utbytte av prosjektet. I tillegg berøres øvrige 30 medarbeidere, 50 seniorer, 100 pårørende og lokalsamfunnet gjennom ringvirkninger og offentlige aktiviteter.

Kjerst Gunnersen har en bred bakgrunn for å lede det hele:sykepleier med spesialurdannelse innen musikk og helse, bistandsarbeir, helsesøsyter, dirigent og organist …

Da jeg kom, fikk jeg et gløtt inn i et rom der eldre og ansatte med spedbarn på arm sang satt sammen og sang: «Den fyrste song».

Et prosjekt som dette bør kunne tjene som modell på nasjonalt nivå. For en kontrast til en regjering som vil fjerne «Den kulturelle spaserstokken» for de gamle!