Kategorier
Uncategorized

1.4 — 2014: Sølvberget bibliotek, Stavanger: «Om å fortolke et steds sjel»

Sølvberget, biblioteket i Stavanger, er tegnet av Lund& Slåtto. Denne bygningen ruver blant gammel, lav trehusbebyggelse i gamle Stavanger. «Myk betong», arkitektene  fortolket stedets sjel — og lyktes:

Det var Kjell Lund,  som oppsummerte sitt liv som arkitekt med dette målet:»Å fortolke et steds sjel». Jge har sett sett at han fikk det til: fra det brutale med Chateau Neuff til det sakrale med glassoverbygningen over domkirkeruinene på Hamar.

Kjell Lund lyktes også som forfatter  og komponist av et knippe fantastiske barnsanger (Fra «Her komer guttemusikken» til «Kan du spille på slurva» og «Katta til fru Haugen». Her var det tale om å fortolke et barns sjel. Uansett: den musiske Kjell Lund ble utgangspunktet for meg denne dagen. Det var Roar Houen som inviterte:

Han takket slik i etterkant:

Hei Jon-Roar
Og tusen takk for en inspirerende og bra forelesning i går. Har hørt fra mange her at de satte stor pris på å høre deg og hvor bra det er å bli minet om viktigheten av arbeidet vi gjør i kulturen. Hyggelig og at du introduserte oss til  barnesangkomponisten Kjell Lund, tror ikke noen av oss visste om dette på forhånd.

Beste hilsen

Roar

Og det var en av mine gamle studenter, Karen, som tok vare på meg da jeg kom og sørget for at alt virket 100%.