Kategorier
Uncategorized

Trondheim 19.4 – 2013- Steinerbarnhagenes landsstevne 2013: Åpningsforedrag – pluss musisk Nachspiel på flyet hjem

400 mennesker samlet i en sal der alle brenner for viktigheten av kultur for barn: Det måtte bare bli intenst og flott. Temaet for var samlingen var denne:

«Magiske menneskemøter» ble til musiske menneskemøter. For det løftet seg virkelig gjenom de to timene jeg hadde til rådighet. Vi vokste alle.

Her et lite glimt  av folk før musikkåpning med joik og afrikanske djember med barnehageansatte fra Trondheim bak trommene. Hele det nye Rica Nidelven Hotel vibrerte med akkurat da:

På flyet hjem møtte jeg Stian Carstensen, trekkspillvirtuosen som har flyttetgrenser med sitt spill Og energien fra 400 Steineransatte forplantet seg til våre flyseter. Så nå skal jeg kople min bestevenn fra Sofia, musikkforskeren Latchezar Karanlykov og Stian C, sokm ovenikjøpet ikke bare spille skjeive bulgarske taktarter så det står etter — men som også snakker språket. Det kan bli til et virkelig musisk menneskemøte som kan komme til å glede virkelig mange.

På flyet snakket vi blant annet om unger og musikk. Og dagen egtter fikk jeg denne mailen. Klikk på linken han sendte meg:

Hei Jon Roar!
Utrolig hyggelig og interessant å prate med deg!!
Jeg tar kontakt med Latchesar, han høres ut som en fantastisk person!!!

Sender deg en video av den 9 år gamle trommeslager’n fra Bulgaria som jeg nevnte for deg.
Ganske utrolige saker!!

http://www.youtube.com/watch?v=O5FmZyA8QPM

Han begynner i folkloristisk 7/8 og fortsetter med en sigøynerrytme i 4/4!

Vi prates!
Alt godt!
S