Kategorier
Uncategorized

21.12 – 2012: «Platedate»: Per Fugelli & Jon-Roar Bjørkvold på NRK P2, Kulturhuset: Lytt på radio fredag 15.00-16.00!

NRK P2, Kulturhuset, har et fast program på fredager mellom kl. 15 og 16, de kaller det «platedate». Det er et møte mellom to personer som sammen med programleder deler musikk.

Denne gangen var det Cille Biermann som ringte Per Fugelli: «Om han kunne tenke seg å komme til «platedate»? Per Fugelli kjente seg frisk nok og svarte ja. «Hvem vil du å ha med deg i studio?» spurte Cille. «Jon-Roar Bjørkvold,» svarte Per Fugelli.

Jeg husker ikke årstallet da det startet mellom oss. Men Per F. inviterte meg iallfall for noen år siden til å forelese for sine førsteårs medisinerstudenter, drøyt 300 i tallet. «Men jeg må gå i pausen, det skal være møte i Bondeviks Verdikommisjon. Jeg er oppnevnt som medlem,» forklarte Per.. «Klart det,» svarte jeg. Men Per Fugelli forsvant ikke etter pausen. «Jeg meldte forfall, vil heller høre på deg,» sa han.

I innpå 10 år foreleste jeg om det musiske for Per Fugellis studenter der oppe på det nye Rikshospitalet på Gaustad. Like stas hver gang. Noen har jeg møtt igjen senere, da som ferdig utdannede leger. De husker det. Og vi kom veldig nær hverandre, Per & Jon-Roar, begge for øvrig født i 1943.

Og nå møttes vi i studio i NRK, med musikk i vår hjertebagasje. For de som måtte finne på å lytte: Her er både alvor og latter:

Opplegget fulgte en mal satt opp av Kulturhuset og NRK, vi fikk det tilsendt på forhånd:

Hvilken musikk vekket deg musikalsk?

Hvilken musikk beskriver deg akkurat nå?

Hva er ditt flaueste musikalske øyeblikk?

Hvilken musikk har gjort sterkest inntrykk på deg?

Hvilken musikk vil du gi til din date i dag?

 

Ingen av oss visste på forhånd hva den andre hadde gjort av musikkvalg. Det blir både alvor og glede av sånt, i musisk forstand.