Kategorier
Uncategorized

13.12 – 2012: «Mørkets opplevelser». NRK P2s filmmagasin inviterer til program om den nye filmboka mi. Sending 3.1 — 2013.

«Mørkets opplevelser» er NRK P2s filmmagasin. Det sendes på torsdag ettermiddager, jeg tror det er fra 16.30 til 17.00 med reprise på søndager. Programleder er Einar Guldvog Staalesen. Her er filmanmeldelser av aktuelle filmer, av og til kombinert med intervjuer. Bra program!

Så fikk jeg en mail fra redaksjonssjefen, Ingvald Garbo

Mørkets opplevelser er vårt ukentlige filmmagasin i P2. Det er den kjente sørlending Einar Guldvog Staalesen som lager programmet. Jeg går ut fra at du kjenner til det.

Vi ønsker nå å produsere opp noen «spesialer» som kan settes på i Mørkets sendetid når Einar har ferie og/eller er på filmfestivaler og reiser. Vi jobber med flere ideer som for eksempel  portretter, temaprogrammer, andre særskilte avsnitt i filmhistorien – rekken kan gjøres lang. Poenget er at dette skal være programmer som tåler å «ligge litt på hylla» før de settes på, litt tidløse.

Selv jobber jeg først og fremst som redaksjonelt og administrativ leder, men jeg engasjerer meg også i program – selvfølgelig. Anne Hoff viste med boka du nettopp har gjort ferdig. Jeg har bladd meg gjennom og lest litt hist og her. En vakker og spennende bok som vekket minner fra mange filmopplevelser frem igjen. Derfor ringte jeg deg nå. Jeg tenkte som så at en spesialutgave av Mørkets opplevelser om kvinner og musikk og film og Jon-Roar Bjørkvold – det kan bli fin radio! Min plan er å sette det inn i sendeskjema torsdag 3.januar.

Programmet er 26 min. langt. Det betyr at vi må gjøre noen tydelige og klare valg ift hvilke filmer/musikk/roller vi skal gå inn i. Vi må også ha tid til å spille av musikk og filmlyd som belyser og illustrerer det vi(du) snakker om. Jeg ønsker et møte med deg der vi kan snakke sammen om hvordan vi best kan ramme dette inn – og så gjøre opptaket i rimelig tid før jul slik at jeg får redigert det ferdig før lysene tennes..

Hvordan ser dine arbeidsplaner ut fremover – og når kan det passe med en samtale?

Det ble til et intervjuopptak i NRK 13.12, ikke med Ingvald Garbo (han måtte brått ut å reise), men med Sven Ole Engelsvold (mannen med blant annet Brenner-programmet på fjernsynet). Vi trivdes veldig godt med hverandre i studio og satt sammen en snau time. Nå skal han klippe det til. Begge tror det blir bra. Skru på NRK P2 3. januar 2013!