Kategorier
Uncategorized

23. mai 2012: Sommeravslutning med Oslo Voksenopplæring, Nydalen

Lurer du av og til på om musikk er viktig for mennesker? Hadde du vært på sommeravslutninga for Oslo Voksenopplæring 23. mai 2012, hadde du ikke lenger lurt på det. Musikk er ikke avkpling – musikk er tilkopling!

Skolen hadde fått leie Rikstearets lokale til denne sommerfesten. Det var stappfullt med folk salen, elever og pårørende. Aktører der framme på scenen var skolens elever, alle voksne. Dette er mennesker med fysiske og psykiske handicap. Men spilleglede, sangglede og musikkglede – 100% prosent! Det svingte salig at gruppa Ragnarock, lærere rocka med. Og gitargruppa spitle Lillebjørns «Tanta til Beate» mens salen sang med på teksten, vist på storskjerm.

Skolens rektor, Vigdis Bratfoss,hadde bedt meg å avslutte denne fest dagen med noen ord om meningen med det musiske. «Honorar?» spurte hun «Nei, jeg skal ikke ha honorar her, dette kjennes som en ære,» svarte jeg.

Skolen rektor, Vigdis Bratfoss

Det var Tom Næss, et ankerfeste i norsk musikkterapimiljø, som introduserte meg. At det var nettopp Tom, gjorde dette dobbelt meningsfylt for meg.Min schizofrene lillebror – gammel Olavsgutt og fin gitarist før han ble syk –  har spilt blues med Tom i to år. Blomstene jeg fikk, gav jeg videre til broren min, med hilsen fra Tom og Oslo Voksenopplæring.