Kategorier
Uncategorized

12. mars 2012: Fra Berger skole til Nesodden kommune til ny skolepolitikk? Spennende tider!

Dette er iallfall sikkert: Jeg foreleste for lærere på Berger skole på Nesodden 12. mars 2012. Rektor Petter Moen hadde før jul kjøpt 50 ex av «Skilpaddens Sang». Som skolens forberedelse til min forelesning hadde alle lærerne lest og gitt en skriftlig kiommentar til ideer i boka. Klart det var spennende og givende. dette har jeg ikke vært med på før. Så begynte jeg da også med å be om kommentarer. Et løft inn i denne ettermiddagen ble det.

På kvelden var det møte i Tangenten, Nesoddens nye kulturhus, som offisielt åpnes 24. mars. På møtet deltok Nesoddens ordfører, Nina Sandberg (hun var også med på min foredrag en god stund), Petter Moen og andre skolepolitiere på Nesodden, representanter for andre Akershus-kommuner og Marianne Aasen, leder av Utdanningskomiteeen på Stortinget, hennes personlige sekretær + JRB.

Arbeiderpartiet er på let etter ny skolepolitisk tenkning fram mot neste stortingsvalg. Min musiske synergimodell, som er vedtatt av Vågå kommune, ble drøftet. (Stoltenberg åpnet Norges første musisk baserte skole på Vågå 18. mai 2011, se blogg.)  Tanken er at Nesodden kommune nå skal realisere denne modellen ut fra sine  forutsetninger og ressurser. Herfra kan det så gå impulser videre inn i et nytt skoleprogram for AP og landet. Hva vi konkret snakket om? Min munn er lukket med syv segl. Vent og se!

StartSelection:0000000199 EndSelection:0000000673 Hei Jon-Roar

Takk for en flott dag på Berger.
”Den beste plandagen jeg noen gang har vært med på” er en tilbakemelding jeg har hørt mange, mange, mange ganger i dag.

Legger ved noen bilder fra dagen i går.

Vennlig hilsen

Petter

Berger skole på Nesodden


  Bamsen til rektor som alltid er med når han snakker med elevme på kontoret sitt. Denn dagen var han med å hørte på hv ajeg hadde å si. En stor inspirasjon!